Myytti 2 - En selviä talvesta, jos en pääse lämpimään!

Kuvitus lintuparvi.jpg

Elä elämää, josta ei tarvitse parin kuukauden välein karata lentämällä pois. Juurru ja löydä paratiisisi läheltä.

Onko arkesi pelkkää selviytymistä lomamatkoja odotellessa? Tuntuuko, että pitää pinnistää viimeiseen asti, kunnes viimein pääsee lentokoneeseen hengähtämään? Arki on suorittamista, mutta lomalla voi hengittää, kun hiekka hieroo varpaita ja aurinko lämmittää ihoa. Pysähdy ajattelemaan, miltä tuntuisi, jos pystyisit hellittämään jo kotona ja saisit arkeesi samanlaista mielekkyyttä kuin lomalla? Mikä estää hengittämästä syvään, levittämästä käsiäsi ja katsomasta auringonlaskuun vaikka joka päivä lentämättä tuhansien kilometrien päähän?

Kokeile lääkkeeksi rohkeita, ennakkoluulottomia tempauksia, sillä niitähän matkoiltakin haetaan. Pidä taukoja, harjoittele tietoista läsnäoloa ja nautiskele arjen yksityiskohdista. Niitä myös tutkijat suosittelevat palautumiseen. Tauot työn keskellä ja virkistävät lounastreffit tekevät arjesta merkityksellisempää, ja jaksaminen paranee tehokkaammin kuin lomamatkalla. Kun arjessa palautuu paremmin, riittää energiaa lomallekin.

Lisää aiheesta:

https://aikalainen.uta.fi/2018/10/09/paivittainen-palautuminen-estaa-uupumasta

Jos arki on kiireistä ja stressaavaa, selvitä, voisitko vaihtaa kalliit lentomatkat palkattomaan vapaaseen kotimaassa. Saisitko aloitettua haaveilemasi opinnot tai herätettyä sisäisen taiteilijasi? Tai minkälaisen elämäsi elämyksen saisit säästämällä pitkäjänteisesti monta viikkoa kestävää, maitse mantereiden halki tapahtuvaa matkaa varten?