Lentovero-kansalaisaloite mukana Iin ja Oulun ilmastotapahtumissa 23. ja 24.8.2019

Lentovero IlmastoAreenan logo PNG.png

Tervetuloa kuulemaan lisää Lentovero-aloitteesta Iin IlmastoAreenaan Huilingin lavalle lauantaina 24.8. klo 16.15 - 17. Puheenvuoron saavat aluksi Dodon Hanna Carven ja Oulun Dodon rakentavan vuorovaikutuksen vastaava Hanna, jotka esittelevät kaupunkilaista ympäristöjärjestöään ja järjestön koordinoimaa toimintapaikkaa Dammisaaren Rapumajaa. Sen jälkeen yksi aloitteen vireillepanijoista, Silja Jääskeläinen, kertoo lisää Lentovero-kansalaisaloitteen taustoista ja tavoitteesta. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja keskustella aiheesta. 

 Aloitteesta voi jutella ja kannatusilmoituksen allekirjoittaa myös Dodon ja Lentovero-aloitteen ständeillä Iissä ja Oulussa. 

 

Aikataulu:

 Dodon ja Lentovero-aloitteen ständi Oulun Ilmastomuutos- ja maailmanrauha -symposiumin kansalaistorilla pe 23.8. klo 14-18 (Rotuaari)

 

Lentovero-kansalaisaloitteen ja Dodon esittely ja yleisökeskustelu aiheesta la 24.8. klo 16.15 - 17 Iin IlmastoAreenassa (Huilingin lava)

 

Dodon ja Lentovero-aloitteen ständi Iin IlmastoAreenassa pe  23. ja la 24.8. klo 11-19

 

 Lisää tietoa tapahtumien muusta ohjelmasta: 

 Iin IlmastoAreena on kaikille avoin ja ilmainen ilmastonmuutoskeskustelun foorumi ja tapahtuma. Kaksipäiväisen ulkoilmatapahtuman ajaksi Huilingin puistoalueelle Iihin nousevat päälava, IlmastoTori ja TulevaisuusTori. Lue lisää: https://ilmastoareena.fi

 Oulun Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin teemoina on tänä vuonna kiertotalous sekä nuorten näkökulma. Tapahtuma yhdistää tietoon tunteita koskettavaa kulttuuria ja karnevaalia. Kaiken kansan tapahtumassa etsitään käytännön ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi tieteen ja taiteen näkökulmista ja uusista ideoista. Lue lisää: https://www.oulunjuhlaviikot.fi/etusivu/tapahtuma/ilmastonmuutos-ja-maailmanrauha-symposium/

 

Osallistu Lentovero-kansalaisaloitteen läpiviemiseen!

Maan ystävät, Dodo ja aktiiviset kansalaiset ovat käynnistäneet Lentovero -kansalaisaloitekampanjan, jossa myös Luonto-Liitto ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE ovat tukijoina. Nimiä aloitteeseen kerätään marraskuun 2019 alkuun saakka. Jotta saamme kasaan tarvittavat 50 000 allekirjoitusta, tarvitsemme paljon aktiivisia ihmisiä levittämään tietoa asiasta. Kyselytutkimusten mukaan noin puolet suomalaisista kannattaa lentoveroa, joten kannatusta on. Nyt pitäisi vain levittää sanaa, että Lentovero-aloitteen keräysaika on käynnissä ja että allekirjoittamalla aloitteen itse kukin voi pyrkiä vaikuttamaan maamme lainsäädäntöön. 

Tule mukaan tukemaan kansalaisaloitteen etenemistä eduskuntaan! Muutetaan yhdessä matkailukulttuuria ilmastoystävällisemmäksi! Tavoitteena on luoda painetta uudelle hallitukselle suitsia lentoliikenteen päästöjä. Poliittista ohjausta tarvitaan ilmastokuormituksen vähentämiseksi. Tulemalla mukaan kampanjaan tuet konkreettisia toimia ilmastonmuutoksen ja Suomen ilmastopäästöjen hillitsemiseksi!

Voit jakaa aloitetta ja kampanjan nettisivuja somessa ja auttaa sillä tavoin nimien keruussa. Jokainen nimi ja jako on tarpeellinen! 

Lentoverokampanjan facebook -sivut.

 

Allekirjoita Lentovero-aloite sähköisesti valtakunnallisessa Kansalaisaloitepalvelussa osoitteessa 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4252


Tue työtämme lahjoituksella

Vapaaehtoistemme työpanos on meidän tärkein voimavaramme, mutta joidenkin asioiden tekemiseen tarvitsemme myös rahaa. Voit auttaa meitä hillitsemään lentämisen ilmastopäästöjä Lahjoitustorilla.


Lisätietoja: 

www.lentovero.fi 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4252

Silja Jääskeläinen, silja.jaaskelainen74@gmail.com, puh 041 446 7436

Anu SäilynojaTapahtumat