Tsempataan Suomi ykköseksi EU-aloitteen kannattajana

Lentovero Fairosene.png

Lentopolttoaineen verottamista ajavan EU-aloitteen kampanjaryhmä lähetti onnitteluviestin Lentovero-kansalaisaloitteen kannattajille 50 000 allekirjoituksen saavuttamisesta. Samalla he kertoivat, että Suomen lentoverokampanja oli huiman nimienkeräysvaiheen loppukirinsä myötä antanut vetoapua myös EU-aloitteelle. Hienoa, suomalaiset! 

Lisää kannatusta EU-aloitteelle tarvitaan edelleen.  Allekirjoita siis kansalaisaloite lentopolttoaineen verovapauden lopettamiseksi EU:ssa, ellet ole sitä vielä tehnyt. Allekirjoittamaan pääset osoitteessa:

https://eci.ec.europa.eu/008/public/#/initiative 

 Suomi on EU:n puheenjohtajamaa, ja nyt on harvinainen tilaisuus vaikuttaa. Suomalaisen lentoveron kannattajat saavat usein kuulla, että kansallinen lentovero ei riitä, vaan veron pitäisi olla vähintään Euroopan laajuinen. Suomen lentoveroaloitteen kampanjatiimi vastaa, että näin juuri asia onkin. Kansalliset lentoverot ovat välietappeja, jotka edistävät siirtymistä Euroopan ja maailmanlaajuiseen lentämisen verottamiseen. Nyt voit antaa äänesi lentopolttoaineen saamiseksi verotuksen piiriin koko EU:ssa. Lentoalaa on hemmoteltu myös polttoaineen verottomuudella. Ilmastonmuutoksen myötä tällaiseen ei ole enää varaa.

 Suomi johtaa EU-allekirjoitusten minimitavoitteen keräystä ennen Belgiaa ja Saksaa. Vähimmäismäärään tarvitaan enää alle 4 100 nimeä (24.11.2019). Kun minimi on saavutettu, Suomi muuttuu ensimmäisenä vihreäksi aloitteen kartalla.

Nimiä kannattaa kerätä ainakin Suomen Lentovero-kansalaisaloitteen keräämän kannatuksen verran tai reilusti ylikin, eli 55 000 - 100 000, jotta miljoona tulee varmasti kokoon EU-maista 10.5.2020 mennessä. Kehotamme jakamaan aloitelinkkiä kaikille tutuille ja ympäristöjärjestöille EU-maihin.

Tykkää myös EU-aloitteen Facebook-sivusta ja kutsu kaverit mukaan:

https://www.facebook.com/Lentopolttoaine.Vero.EU.kansalaisaloite/